სანწდან 2.3.2.00-00
სასურსათო ნედლეულისა და კვების პროდუქტების ხარისხისა და უსაფრთხოების სანიტარული წესები და ნორმები
(დამტკიცებულია საქართველოს შრომის, ჯანმრთელობისა და სოციალური დაცვის მინისტრის 2001 წლის 16 აგვისტოს #301 ბრძანებით)
ძირითადი ნაწილი:
III. ტერმინები და განსაზღვრებები
V. ჰიგიენური მოთხოვნები სასურსათო ნედლეულისა და საკვები პროდუქტების ხარისხისა და უსაფრთხოებისადმი
VI. სასურსათო ნედლეულისა და საკვები პროდუქტების ხარისხისა და უსაფრთხოების ჰიგიენური ნორმატივები
6.1. ხორცი და ხორცის პროდუქტები: ფრინველი, კვერცხი და მათი გადამუშავების პროდუქტები
6.3. თევზი, სარეწის არათევზეული ობიექტები და მათი გადამუშავების პროდუქტები
6.4. მარცვალი (თესლი), საფქვავ-საბურღულე და პურ-ფუნთუშეულის ნაწარმი
6.5. შაქარი და საკონდიტრო ნაწარმი
6.7. ზეთის ნედლეული და ცხიმოვანი პროდუქტები
6.8. სასმელები
6.9. სხვა პროდუქტები
6.10. ბიოლოგიურად აქტიური საკვები დანამატები
VII. საკვები პროდუქტებისა და სასურსათო ნედლეულის საკვები ღირებულებების ჰიგიენური შეფასება
7.3. თევზეული, არათევზსარეწი ობიექტები და მათი ნაწარმი
7.4. მარცვლეულის, ფქვილ-ბურღულეულისა და პურ-ფუნთუშეულის ნაწარმი
7.5. შაქარი და საკონდიტრო ნაწარმი
7.7. ზეთოვანი ნედლეული და ცხიმოვანი პროდუქტები
VIII. ბავშვთა კვების პროდუქტების ხარისხის და უსაფრთხოების ჰიგიენური ნორმატივები
8.1. ადრეული ასაკის ბავშვთა კვების პროდუქტები
8.2. სკოლამდელი და სკოლის ასაკის ბავშვთა კვების პროდუქტები
8.3. ბავშვთა სამკურნალო კვების სპეციალიზებული პროდუქტები
დანართები:
დანართი №1 (სავალდებულო):
დანართი №2 (სარეკომენდაციო):
დანართი №3 (სავალდებულო):
XI. სტრონციუმ-90-ისა და ცეზიუმ-137-ის დასაშვები კუთრი აქტიურობის შეფასებისა და გაანგარიშების მეთოდიკა
დანართი №4 (სავალდებულო):
XII. თევზების, კიბოსნაირების, მოლუსკების, წყალხმელეთა ცხოველების, ქვეწარმავლების და მათი გადამუშავების პროდუქტების უსაფრთხოების და ხარისხის მაჩვენებლები
1. მტკნარი წყლის თევზები და მათი გადამუშავების პროდუქტები
2. გამსვლელი თევზი და მისი გადამუშავების პროდუქტები
3. ზღვის თევზი და მისი გადამუშავების პროდუქტები
4. კიბოსნაირნი, ზღვის მოლუსკები, წყალხმელეთის ცხოველები, ქვეწარმავლები და მათი გადამუშავების პროდუქტები
დანართი №5 (სარეკომენდაციო):
XIII. ძირითადი მოთხოვნები საკვები პროდუქტების კვებითი ღირებულების ნიშანდებისათვის
დანართი №6 (სარეკომენდაციო):
XIV. ბავშვთა საკვები პროდუქტების ძირითად სახეობათა მოკლე დახასიათება
დანართი №7 (სავალდებულო):
XV. ბავშვთა კვების სამკურნალო კვების პროდუქტების და მათი კომპონენტების მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები
1. მიკრობიოლოგიური ნორმატივები მშრალი რძის პროდუქტებისათვის
2. მიკრობიოლოგიური ნორმატივები მშრალი რძემჟავა პროდუქტებისათვის
3. ბავშვთა კვების თხიერი და პასტისმაგვარი რძემჟავა პროდუქტების მიკრობიოლოგიური ნორმატივები
5. მიკრობიოლოგიური ნორმატივები მშრალი დიეტური პროდუქტებისათვის
6. მიკრობიოლოგიური ნორმატივები რძის მშრალი ფაფებისათვის
7. მიკრობიოლოგიური ნორმატივები მშრალი ბიოლოგიურად აქტიური დანამატებისათვის (ბად)
9. ბავშვთა კვების პროდუქტების წარმოებაში გამოყენებული კომპონენტების მიკრობიოლოგიური ნორმატივები
დანართი №8 (სავალდებულო):
XVI. საკვებდანამატების ნუსხა, რომელთა გამოყენება აკრძალულია საკვები პროდუქტების წარმოებისას
კომენტარის გასაკეთებლად გთხოვთ გაიაროთ ავტორიზაცია