ძეხვეულის შემოწმების შედეგები
აქ შეჯამებულია 2011 წლიდან ჩვენს მიერ ძეხვეულის შემოწმების შედეგები[break]:
სტატიაში მითითებულ მეწარმეებს, ვთხოვთ გაეცნონ ამ ინფორმაციას.
უვნებლობის მახასიათებლები:
- 2013 წლის 15 მაისი - ლოიდლის ძეხვი "ფრანგული ნივრით" (ვარკეთილის ერთერთი მაღაზიიდან) -მიკრობიოლოგიური მახასიათებლები ნორმაშია;
- 2013 წლის 10 აპრილი - ვაკის სოსისები საბავშვო და რძიანი (ვაკის ქარხნის საფირმო მაღაზიიდან)- მიკრობიოლოგიური მახასიათებლები ნორმაშია;
- 2013 წლის 5 მარტი - ვაკის სოსისი სანელებლებით (ვაკის ქარხნის საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მახასიათებლები ნორმაშია;
- 2013 წლის 19 თებერვალი - შპს "მითანას" ძეხვი მოხარშული (რუსთავში ”ვეჯინის” მაღაზიიდან)- დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით
- 2013 წლის 04 თებერვალი - ნიკორას სოსისი რძიანი (ნიკორას საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებული კოლიბაქტერიებით
- 2013 წლის 16 იანვარი - ნიკორას მოხარშულ შებოლილი ძეხვი სალიამი (ნიკორას საფირმო მაღაზიიდან)- მიკრობიოლოგიური მახასიათებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 10 დეკემბერი - "კორიდას" სოსისი (დიდი დიღმის ”ორი ნაბიჯიდან”) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 22 ნოემბერი - ”ვაკის” სოსისი იოლი-გასტრონომიიდან - - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 22 ნოემბერი - გუდვილის სოსისი ივერია საქონლის (ვაკის გუდვილიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 22 ნოემბერი - გუდვილის სოსისი ივერია შერეული (ვაკის გუდვილიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 19 ნოემბერი - ნიკორას სოსისი ივერია (მაღაზია ”პიზა”-დან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 19 ნოემბერი - ნიკორას სოსისი რძიანი სასკოლო (ნიკორას საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 19 ნოემბერი - ნიკორას სოსისი რძიანი (ნიკორას საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 19 ნოემბერი - ვაკის სოსისი საბავშვო (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 13 ნოემბერი - გერმანული ძეხვი (მაღაზია "პონატიდან") - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 2 ნოემბერი - ვაკის მოხარშული ძეხვი საექიმო (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 2 ნოემბერი - ვაკის სოსისი ფრანკფურტერი (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 24 ოქტომბერი - გუდვილის სოსისი საბავშვო - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 22 ოქტომბერი - ლიდერფუდის სოსისი სასკოლო (გორის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 10 ოქტომბერი - სოსისი თბილისური (ვარკეთილი-3-ის პირველი მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 26 სექტემბერი - კორიდას რძიანი სოსისი (თემქის ”ახალი უნივერსამიდან”) - კოლიბაქტერიული დაბინძურება არ აღმოჩნდა;
- 2012 წლის 20 სექტემბერი - ზეიკიძის სერვილადი (ფონიჭალის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია; ნიტრიტების შემცველობა დაშვებულის ზედა ზღვარზეა;
- 2012 წლის 10 ივლისი - შინჰოფერის სოსისი ფრანკფურტერი (შინჰოფერის საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 10 ივლისი - შინჰოფერის ძეხვი ალმო ექსტრა (შინჰოფერის საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 13 ივნისი - ვაკის ივერია სოსისი სპეცი (დიღმის მასივის მე-4 კვარტლის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 13 ივნისი - ვაკის სოსისი ივერია (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 13 ივნისი - ვაკის სოსისი საბავშვო (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 7 მაისი - ნიკორას ასაწონი შებოლილი ნეკნები (ხომლელის #1-ში მდებარე ნიკორას მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 22 მარტი - ვაკის ივერია სოსისი სპეცი (დიღმის მასივის მე-4 კვარტლის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 31 იანვარი - ნიკორას შებოლილი სკუმბრია ვაკუუმ-შეფუთვაში (გლდანში მდებარე ”ნიკორას” მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2012 წლის 25 იანვარი - ლიდერფუდის ბავარიული სოსისი (ვარკეთილი-3-ის პირველი მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 25 იანვარი - ნიკორას სარდელი (თემქის ”ახალი უნივერსამიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 25 იანვარი - მითანას ივერია სოსისი (თემქის ”ახალი უნივერსამიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2012 წლის 9 იანვარი - შებოლილი ”სიომგა” (ვაშლიჯვარში მდებარე მაღაზია ”ვაკიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2011 წლის 12 დეკემბერი - ცივად შებოლილი სკუმბრია (მაღაზია ”აკვარიუმიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2011 წლის 12 დეკემბერი - ცხლად შებოლილი ორაგულის ხერხემალი (მაღაზია ”აკვარიუმიდან”) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით და სტაფილოკოკით;
- 2011 წლის 12 დეკემბერი - ცივად შებოლილი სათალი ”მასლიანკა” (მაღაზია ”აკვარიუმიდან”) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2011 წლის 16 ნოემბერი - მითანას ივერია სოსისი (მაღაზია ”სმარტიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2011 წლის 21 ოქტომბერი - ლიდერფუდის ლორი ვაკუუმ-შეფუთვაში (თემქის მე-11 მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2011 წლის 21 ოქტომბერი - ავსტრიული წარმოების შებოლილი ძეხვი ”კაბანოსი” (გოგებაშვილის ქუჩაზე არსებული პოპულის მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
- 2011 წლის 21 ოქტომბერი - იტალიური წარმოების მოხარშული ძეხვი ”მორტადელა”, მაღაზიის მიერ დაფასოებული (გოგებაშვილის ქუჩაზე არსებული პოპულის მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2011 წლის 20 ოქტომბერი - ლიდერფუდის ბავარიული სოსისი (ვარკეთილი-3-ის პირველი მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2011 წლის 20 ოქტომბერი - ნიკორას სარდელი (თემქის ”ახალი უნივერსამიდან”) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
- 2011 წლის 20 ოქტომბერი - მითანას ივერია სოსისი (თემქის ”ახალი უნივერსამიდან”) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით.
ხარისხის მახასიათებლები[CIT=უკეთესი ხარისხისაა ის ძეხვეული, რომელშიც მეტია ცილა (მაგრამ არა კოლაგენი/ჟელატინი ან სოიოს ცილა) და ნაკლებია სახამებელი](*)[/CIT]:
- 2012 წლის 26 სექტემბერი - კორიდას რძიანი სოსისი - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 11,62 გრ, სახამებლის - 3,4 გრ;
- 2012 წლის 23 მაისი - გუდვილის სოსისი სასკოლო - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 14,16 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 1,18 გრ; სოიოს ცილა პროდუქტში არ აღმოჩნდა; სახამებლის შემცველობაა - 3,7 გრ;
- 2012 წლის 23 მაისი - გუდვილის სოსისი რძიანი - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 14,18 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 1,83 გრ. არც სოიოს ცილა და არც სახამებელი პროდუქტში არ აღმოჩნდა;
- 2012 წლის 23 მაისი - ნიკორას სოსისი ივერია სპეცი - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 12,09 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 1,82 გრ; სოიოს ცილა პროდუქტში არ აღმოჩნდა; სახამებლის შემცველობაა - 3,8 გრ;
- 2012 წლის 23 მაისი - ნიკორას სოსისი რძიანი - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 11,65 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 2,05 გრ, ხოლო სოიოს ცილა პროდუქტში არ აღმოჩნდა; სახამებლის შემცველობაა - 3,6 გრ;
- 2012 წლის 23 მაისი - ვაკის სოსისი ივერია - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 11,81 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 2,08 გრ; სოიოს ცილა პროდუქტში არ აღმოჩნდა; სახამებლის შემცველობაა - 1,1 გრ;
- 2012 წლის 23 მაისი - ვაკის სოსისი რძიანი - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 11,69 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 2,18 გრ; არც სოიოს ცილა და არც სახამებელი პროდუქტში არ აღმოჩნდა;
- 2012 წლის 23 მაისი - მითანას სოსისი ივერია - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 12,13 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 2,06 გრ, სოიოს ცილა - 2,72 გრ; სახამებლის შემცველობაა - 2,5 გრ;
- 2012 წლის 23 მაისი - ლიდერფუდის სოსისი ბავარიული - 100 გრ პროდუქტში ცილის შემცველობაა 10,3 გრ, აქედან კოლაგენი/ჟელატინი - 1,86 გრ, სოიოს ცილა პროდუქტში არ აღმოჩნდა; სახამებლის შემცველობაა - 3,6 გრ;
კომენტარის გასაკეთებლად გთხოვთ გაიაროთ ავტორიზაცია